Περιγραφή

Τι θα γίνει: Μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών (Hachathon) για τη Θεσσαλονίκη.
Ποιος θα συμμετάσχει: Προγραμματιστές και σχεδιαστές λογισμικού που ζουν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης σε ομάδες ενός ως τριών ατόμων.
Που θα γίνει: Στον ανοιχτό χώρο συνεργατικής εργασίας Coho, Ναπ. Ζέρβα 10, Θεσσαλονίκη.
Πότε: Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014. Η βράβευση των νικητών θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2014.
Πρόγραμμα:

29-30/11/2014
10:00 - 11:00: Παρουσιάσεις των διοργανωτών
11:00 – 17:00 (Κυριακή): Μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών
17:00 – 19:00: Παρουσίαση των εφαρμογών στην κριτική επιτροπή 

 

4/12/2014
18:00 : Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων. Βράβευση των νικητών.

Σας παρέχουμε: Σύντομες παρουσιάσεις με τις βασικές κατευθύνσεις του διαγωνισμού, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Γεύματα, σνακ, αναψυκτικά και καφέ για να σας κρατήσουν σε εγρήγορση, καθώς και πρωϊνό το πρωί της Κυριακής. Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Πρέπει να φέρετε: Το φορητό υπολογιστή σας, δημιουργικότητα, πάθος, ικανότητες και ιδέες. Επίσης, διάθεση συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα καθώς θα συμμετάσχετε ως ομάδα.
Θεματολογία:

Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να δουλέψουν πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα έχουν μια λίστα προβλημάτων, από τα οποία θα μπορούν να διαλέξουν οι συμμετέχοντες, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει τη δυνατότητα να έχουν ήδη στο μυαλό τους οι προγραμματιστές κάποιο πρόβλημα και να δουλέψουν σε πάνω αυτό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το πρόβλημα να εντάσσεται στη θεματολογία του hackathon.

Βραβεία: 1ο Βραβείο: 3.000€
2ο Βραβείο: 2.000€
3ο Βραβείο: 1.000€
Κριτικά Επιτροπή:

Στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακοί, Ερευνητές και Επιχειρηματίες. Τα μέλη της θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κριτήρια αξιολόγησης:

Τρία είναι τα σημαντικότερα κριτήρια με βάση τα οποία θα αξιολογηθούν οι εφαρμογές:

• Ποιότητα της ιδέας: Η εφαρμογή είναι πρωτότυπη και καινοτόμα. 

• Ανάπτυξη της ιδέας: Η εφαρμογή είναι λειτουργική, δουλεύει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι καλοσχεδιασμένη, και μπορεί με μικρές βελτιώσεις να προσφερθεί σε πραγματικούς χρήστες.

• Δυνητικά αποτελέσματα: Η εφαρμογή όταν προσφερθεί στους πολίτες συμβάλει στην επίλυση ενός σημαντικού διοικητικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού ή οικονομικού ζητήματος της πόλης.

Δήλωση συμμετοχής:  Δηλώνετε συμμετοχή εδώ μέχρι τις 23/11/2014.